Drejtuesit që dëgjojnë këtë lloj muzike janë më të rrezikshmit në trafik

Britanikja ‘The Sun’ publikoi rezultatet e një studimi mjaft intrigues që përcaktoi se sa të rrezikshëm mund të jenë shoferët gjatë ngasjes, varësisht nga lloji i muzikës që ata dëgjojnë gjatë ngasjes. Kështu që doli që zhanri R&B mund të çonte në një aksident, dhe adhuruesit e repit, nga ana tjetër, do të ishin më të kujdesshmit në rrugë. Sondazhi u krye me mbi njëqind shoferë.

Ata u përfshinë në këngë të ndryshme, dhe imituesi simuloi një situatë frenimi emergjence me një shpejtësi prej 112 km / orë. Përveç zhanreve të muzikës, drejtimi pa muzikë dhe ngasja duke pirë kafe u përdorën si referenca. Është përcaktuar se shoferët reaguan më keq ndaj rrezikut kur dëgjonin R&B, duke ndaluar 4.3 metra më vonë sesa ishte e nevojshme për të shmangur përplasjen me një pengesë virtuale.